Гара: Виновен съм! Прокурорът: Присъдата е 6 месеца условно

2011-01-12 11:32:00

Звездата на Левски сключи споразумение, вече няма пречка за трансфера

 

Гара Дембеле се призна за виновен за хващането си да шофира пиян с 1,62 промила в кръвта и по обвинението за притежание на фалшива книжка. Това бе част от споразумение, договорено от адвокатите на Тодор Батков и прокуратурата.

 

По-късно днес съдът трябва да се произнесе официално за присъдата на футболната звезда. Предполага се обаче, че тя е 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

 

Тази сутрин Дембеле и защитникът му Константин Симеонов се споразумяха с прокурора, но това не се случи в сградата на Районния съд.

 

Дембеле така или иначе ще трябва да се отбие в същата сграда, за да бъде на делото.

 

"Господин Гара Дембеле се призна за виновен и сключи споразумение със съда", заяви говорителят на прокуратурата Руси Алексиев.

 

Самот дело ще бъде по-късно днес. След произнасянето на присъдата ще падне и забраната на Гара Дембеле да напуска България, което ще отвори пътя му към Киево или английската Висша лига.

 

Прокурор забрани на Дембеле да напуска страната на 28 декември 2010 г., когато му прати призовка в клуба му. Документът бе получен от Константин Баждеков, който обяснил, че всички футболисти, в това число и Гара, са пуснати във ваканция. Голаджията бе поел към почивка във Франция и Португалия още на 22 декември. Затова и последва забраната. Фактически тя влезе в сила вчера, когато Дембеле се прибра у нас. Но ето, че само ден по-късно звездата на Левски пак ще е свободен да пътува по света. Все още не е ясно дали ще иде на подготвителния лагер на "сините" в Гърция, за който се пътува утре, или следващата му чеждестранна дестинация ще е свързана с новия му отбор.

Вашият коментар