Гара композиран за две седмици извън терена

2010-11-02 18:33:00

Звездата на "сините" наказан само за два мача, при вариант да са осем

 

Дисциплинарната комисия към БФС пожали звездата на Левски Гара Дембеле и го наказа само за два мача мача за бутането на страничния рефер на мача с Локомотив Пловдив, загубен от "сините" с 1:2 на ст. "Георги Аспарухов".

 

На него му е наложена и парична санкция в размер на 3 000 лв. От Дисциплинарната комисия се позовават на доклади на длъжностни лица и видеозаписи и се опират на чл. 21, буква б),предложение 2 и във връзка с чл. 6, за хващане на длъжностно лице за ръката в извънигрова обстановка.

 

Според член 25, точка 2 от Дисциплинарния правилник обаче, при доклад за "опит за удар, бутане, блъскане, настъпване, дърпане, плюване и други на длъжности лица, се налага наказание лишаване от състезателни права за срок от 8 срещи и глоба в размер на 3000 лева".

 

В същото време с наказание е и потърпевшият страничен съдия Крум Стоилов, който е изваден от нарядите, заради това, че не е сигнализирал за инцидента. Той е обяснил пред комисията, че "Дембеле му е говоерел нещо, за да му привлече вниманието, а също така го дърпал за ръкава".

Вашият коментар