Гарет Бейл окачва обувки само на 33 години

Начало » Гарет Бейл окачва обувки само на 33 години
Гарет Бейл Реал М
Снимка: Даниел Касас

Гарет Бейл внезапно обяви, че прекратява активна футболна кариера, както на клубно ниво, така и за национала Уелс. Бившата суперзвезда на Тотнъм и Реал Мадрид окачва обувки едва на 33 години и след кратък престой в американското първенство – в Лос Анжелис.

“Бях невероятен късметлия да осъществя мечтата си да практикувам любимия спорт, даде ми най-хубавите моменти в живота. – пише Гарет в соц. си мрежи. – 17 години на най-високо ниво, невъзможни за повторение, без значение какво ме чака нататък. От първото докосване в Саутхампрън и до последното в ЛАФК сътвориха кариера на клубно ниво, за която изпитвам огромна гордост и благодарност.

Да играя и да съм капитан на страната си 111 пъти бе наистина сбъдната мечта, промени живота ми и мен самия, даде ми нещо неповторимо. Чест и чест е да имам роля в историята на тази прекрасна страна, да почувствам подкрапата на червената стена и да посетим заедно неочаквани места. Защото всеки включен в уелския футбол чувства магията и този уникален силен импакт, който няма нужда от думи за обяснение.

Благодаря на всички, които ми помогнаха в този път, на клубовете ми Саутхемптън, Тотнъм, Реал Мадрид и ЛАФК, на всички директори и треньори, техн.екипи, колеги от отборите, фенове, агентите ми, на семейството и невероятните ми приятели, специално на моите родители и сестра за безусловната им подкрепа и за солидната база. Благодаря на съпругата и децата ми за любовта и подкрепата им в всички върхове и спадове, че са ми вдъхновение да бъда по-добър..“

Разбира се, ФК Реал Мадрид реагира светкавично с комюнике с много топли думи на признателност към една от големите си звезди от последното десетилетие (2013-2022), част от незабравимото ББС, спечелил 5 Шампионски лиги на Европа (от 19 трофеи общо с клуба) и забил голове на три еврофинала.

“Гарет сътвори брилянтни моменти като гола му след паметно бягане на финала за Купата на Краля във Валенсия през 2014, ключовият му гол на финала на Шампионската в Лисабон (2014), двата на финала в Киев (2018) по-специално задната ножица, ще се запомнят от всички любители на футбола. – припомнят от “кралския“ клуб. – Много късмет, Гарет и нашите най-хубави пожелания за теб и семейството ти.“

Бейл харесваше много живота в Испанската столица, затова и не пожела да напусне клуба, нито да бъде преотстъпван, макар последните две години Зидан да го закова резрева. Част от спада във формата на “кристалния“ Гарет бяха много контузии и семейните грижи около финансовите злоупотреби и съдебни дела на тъста му.

Междувременно Атлетико Мадрид е готов да даде под наем Жоао Феликс на Челси веднага, ако се изясни една финансова операция, пише “Марка“. “Рохибланкос“ искат да възстановят максимално пари от струвалият им 127 милиона тренсфер (отделно поне още 50 за заплатите) португалски талант, който така и не можа да се напасне към стила на Диего Пабло Симеоне-Чоло. Тъй като няма скъпи оферти, шефовете решили да му удължат договора до 2027, да намалат амортизацията и изравнят баланса.