„Гениите“ в БФС пак се прочуха

Начало » „Гениите“ в БФС пак се прочуха

Футболни топкиНеадекватните изяви на „гениите“ в БФС продължават с пълна сила и вече всеки футболен фен у нас е убеден, че за полета на невероятните им решения няма граница. След като обявиха ЦСКА за служебен победител срещу отбора със същите букви в името, тъй като вторият не се яви за мача срещу тях, днес решението беше променено.

Новакът не се яви на срещата на 7 май, тъй като твърдеше, че има 11 играчи, заразени от Covid-19. Решението от началото на седмицата беше логично – ЦСКА да вземе служебни 3 точки. Локомотив Пловдив обаче се възпротивиха, тъй като техният мач беше отложен.

Според запознати на сцената е излязъл Борислав Михайлов, за който в момента не се знае точно какъв е във футболния живот в страната. Същият е начело на БФС вече три петилетки, за които заедно с фигури като Емил Костадинов, Йордан Лечков и Венцеслав Стефанов успя да го доведе до абсолютното дъно.

Ето какво написаха от БФС:

„На свое заседание днес Спортно-техническата комисия на БФС разгледа внесена от ФК ЦСКА 1948 молба с представени нови обстоятелства по отношение на широко дискутирания двубой на клуба срещу ЦСКА, както и новопостъпило становище от Медицинската комисия на БФС относно карантината на заболелите от COVID-19 футболисти на ФК ЦСКА 1948.

След потвърждение от УЕФА за възможността спортно-състезателната година в България да бъде завършена до 01.06.2021 г. и с оглед запазването на феърплея и равнопоставеността между клубовете при формиране на крайното класиране в Първа лига, СТК преразгледа и отмени взетите на 05.05., 07.05. и 10.05.2021 г. решения по отношение на срещата между ФК ЦСКА 1948 София и ЦСКА, и постанови мачът да се изиграе на 22.05.2021 г., събота, от 19:00 часа.

Насрочването на отложения мач налага изместването на 31-ия кръг (5-ти в първата шестица) за 26 май, сряда, а баражите за финализиране на сезона ще се проведат съответно на 28 май (бараж за участие в Първа лига през следващия сезон) и на 30 май (бараж за участие в европейските клубни турнири).

Отложената среща между ПФК Локомотив Пловдив и ФК ЦСКА 1948 ще се състои на 19 май, сряда, от 17:00 часа.

Макар да е наясно, че продължаващата пандемична ситуация ражда множество спорни казуси, Спортно-техническата комисия при БФС вярва, че настоящето решение е обосновано и справедливо предвид обстоятелствата и защитава по най-безпристрастен начин интересите на всички футболни клубове в Първа лига“.