Генков пусна кръв на БАТЕ

2011-02-12 23:42:00

Нашият с разбит нос и основен принос за победата на Висла с 3:1 над кошмара на Левски и Литекс

 

Цветан Генков бе с основна заслуга новият му тим – Висла (Краков) да удари 3:1 кошмара на Левски и Литекс от евротурнирите БАТЕ (Борисов).

 

Най-напред българинът изведе чудесно в коридор Малецки и полякът откри резултата в 38-ата минута. Две минути по-късно Генков прескочи топката и тя отиде отново у Малецки, който покачи на 2:0.

 

Белорусите се скъсаха да ритат българския нападател на Висла, а в 45-ата минута дори разбиха носа му и се наложи лекарят на отбора да му поставя тампони, за да спре кръвта. Генков обаче започна и второто полувреме и бе сменен в 60-ата минута от Мачей Журавски, тъй като нашият национал е назад с подготовката.

 

В 65-ата минута Соболевски от Висла направи чудесен самостоятелен пробив и реализира за 3:0. В 89-ата минута БАТЕ все пак успя да реализира почетен гол чрез Алекс, с който направи загубата си малко по-почетна.

 

Двубоят бе изгледан от част от бившите съотборници на Генков от Локомотив Сф, с които той си поприказва след края на мача. Тази победа в контролата с БАТЕ донесе и награда за Генков – утре целият тим на Висла получава почивка, обещана предварително от холандския им треньор Мааскант.

 

Генков смята да прекара почивния си ден в лагера на Локо Сф, който утре също ще почива следобед и ще ходи на екскурзия в Анталия.

Вашият коментар