Георги Пеев, Венцислав Бонев и Патрик-Габриел Галчев ще се включат в благотворителен турнир по футбол в подкрепа на недоносени деца

Начало » Георги Пеев, Венцислав Бонев и Патрик-Габриел Галчев ще се включат в благотворителен турнир по футбол в подкрепа на недоносени деца

благотворителен турнирЧСУ „Дружба“ организира благотворителен футболен турнир в подкрепа на каузата на фондация „Нашите недоносени деца“. “Големи сърца за малки герои” – това е мотото на благотворителното състезание, което ще се проведе на 23.10.2022 (неделя) от 10:00 ч. до 15:00 ч. в двора на ЧСУ „Дружба“.

Малки и големи играчи ще се срещнат на терена в подкрепа на каузата на Фондацията. Освен родители, учители и ученици, в благотворителните мачове ще се включат и големи имена на футбола като бившия национал Георги Пеев, Венцислав Бонев , играл в Първа лига с Локомотив (София) и Черноморец (Бургас), както и младия талант на столичния Левски Патрик-Габриел Галчев.

Дворът на училището ще се превърне в истински спортен терен, а в мачовете ще вземат участие четири отбора: отбор „Родители“, отбор „Учители“, отбор „ученици“ и отбор “Звезди“.

Те ще се изправят в битка за първото място във финала и за златната купа, но ще обединят сили не само в играта, а и с цяло сърце за една благородна кауза.

„В този ден, заряда на нашите футболисти е не само да отбележат гол, а и да дадат пример на децата и да им покажат, че този толкова обичан спорт може да донесе смисъл и подкрепа за някой друг. И дори обикновените ежедневни жестове като играта и забавата може да са свързани с правенето на добро за по-малките, по-слабите или по-уязвимите. Именно затова избрахме чрез спорт като футбола, големите герои на малчуганите да дадат принос за най-малките герои – недоносените бебета и деца.

Публиката също ще бъде част тази инициатива чрез закупуването на билети за турнира и на домашната храна, която ще бъде предложена на благотворителен пазар след приключването на шампионата! Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фондация „Нашите недоносени деца“. Надяваме се, че всеки който ще извика „Гоооол!“ в мачовете от турнира ще бъде изпълнен с един още по-специален заряд“, се казва в поканата на организаторите.