"Герена" опасен за вечното дерби?

2011-02-07 14:09:00

Риска за зрителите установила проверка на Дирекцията за Национален Строителен Контрол

 

По-малко от 20 дни преди вечното дерби на българския футбол се появи информация, че стадионът-домакин – "Герена", може и да е рисков за публиката. Мачът Левски – ЦСКА е на 26 февруари.

 

Стадион "Георги Аспарухов" крие сериозна опасност за зрителите, установи проверка на Дирекцията за Национален Строителен Контрол (ДНСК). Контролният орган е констатирал редица неизправности в конструкцията и прилежащите и площи и в становището си посочва, че ако в най-скоро време не бъдат взети мерки, стадионът трябва да бъде затворен.

Сред проблемите на "Герена" са напукана козирка и свлачищни процеси, които застрашавата здравето и дори живота на зрителите. Служители на ДНСК са инспектирали "Георги Аспарухов" през месец декември м.г. и са единодушни, че в подобно състояние стадионът не бива да се експлоатира.

Собственик на "Герена" е Министерството на Вътрешните Работи (МВР) и ДНСК е дала 6-месечен срок на ведомоството на Цветан Цветанов да "закърпи" съоражението. Със сигурност обаче МВР няма да търси решение на проблема, тъй като е предоставило игрището в "Сухата река" безвъзмездно на "сините".

Вашият коментар