Герой от САЩ′94: Гонзо има комплекси

2011-01-15 11:21:00

Иванов гони по срамен начин героите от "Дрийм тийма" на Мъри, яд го е, че беше твърда резерва в него

Днес Даниел Боримиров става на 41 години. Само допреди 2-3 години той бе активен състезател, при това основна фигура в Левски. Впоследствие стана директор, а в качеството си на шеф на "Герена" донесе шампионска титла на сините заедно с Емил Велев. Въпреки триумфа Батков уволни тандема, а мястото на Боримиров бе заето от вече бившия му приятел Георги Иванов. Двамата не си говорят, а Даниел не крие разочарованието си от постъпката на настоящия мениджър на сините. В навечерието на рождения си ден бронзовият медалист от САЩ ′94 даде интервю за "Тема Спорт".

– Господин Боримиров, как се чувствате на 41 години?
– Много добре, да не кажа отлично.

– Само допреди три години бяхте активен футболист, при това ключова фигура…
– Да, така е. За кратък период от време видях и постигнах доста неща. Бях на терена, а след това и от другата страна на барикадата. Определено мога да твърдя, че като футболист ми беше по-лесно, отколкото като ръководител. В качеството си на шеф решенията винаги са по-трудни, защото от тях зависи цял отбор.

– Ще бъдете ли помощник на Матеус в националния отбор?
– Все още няма нищо официално, когато има яснота, ще разберете всичко.

– Вие сте от хората, които не пестят критики към Левски…
– Така ще бъде и занапред. Няма как да кажеш на черното – бяло, нали?! Мисля че така е редно и когато има проблем, той трябва да се казва. Аз съм прям и казвам това, което мисля, не виждам нищо лошо. Това, че някои хора в Левски не могат да понасят критика, си е техен проблем.

– Какво ви хареса в Левски през пролетта?
– На хората, които ръководят клуба в момента, не искам да давам никаква оценка! Барометърът за развитието на един отбор са феновете, които ходят по мачовете. А мисля, че те присъстваха на стадиона само когато отборът играеше в Лига Европа. За да не си мисли сегашното ръководство, че се заяждам, ще изчакам да мине сезонът и тогава ще коментирам по-обстойно.

– Все пак се набиват на очи някои неща, свързани най-вече с дисциплината в клуба, което си е сериозен проблем при това ръководство. Какво е мнението ви по този въпрос?
– Човекът, който дойде на моето място, обеща, че ще въведе дисциплина и ред в отбора. Видяхте обаче, че се получи точно обратното. И се оказа, че за пореден път мениджърът на Левски излъга хората, което му стана навик, откакто пое властта на "Герена". Защото под негово ръководство в Левски зачестиха случаите на футболисти, които не спазват дисциплината. Затова обаче не са виновни само играчите, до голяма степен отговорността пада върху техния учител – в случая Гонзо.

– Вие също имахте проблем с Рабех…
-Да, така е. Той се издъни на няколко пъти, но си понесе последствията за глупостите, които направи, факт е обаче, че други изцепки нямаше, а и самият Рабех се извини за това, което е направил, и повече нямахме неприятности с него. Доколкото си спомням, Юсеф отново почна да буйства именно при Гонзо.

– Ако бяхте в момента спортен директор на Левски, как щяхте да постъпите с Гара Дембеле?
– Виж, това са хипотези от сорта на "Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши". Всеки греши, Гара също е човек, а освен това е ключов футболист за тима. Проблемът е, че в момента в съблекалнята на "Герена" липсва силната фигура, липсва личността, която да проникне в душата на футболистите. Да се постави на тяхно място. Оттам идват проблемите на Левски. Не става само да се биеш в гърдите и да говориш как си въвел ред и дисциплина. Другото, което прави впечатление, е, че в Левски не се мери с еднакъв аршин. За всеки футболист санкцията е различна, което не е правилно. По този начин се създава напрежение между самите футболисти, което се отразява върху играта и резултатите на отбора. Донякъде всеки е прав за себе си, на никого не му е приятно, когато го наказват, а в същото време на колегата му да се размине. Да, Гара вече го хванаха, но знаете ли за колко случая още не знаят медиите! В това можете да бъдете сигурни.

– Каква е истинската причина Гонзо да изгони Петков, защото това за формата звучи несериозно?
– Не знам, трябва да питате Гошо. Ще ви кажа само, че през лятото се видях с него на морето и му казах, че ще е следващият заслужил футболист на Левски, който ще го отнесе и ще си тръгне през задната врата. Защото сегашното ръководство постъпва така с всички футболисти, които са донесли успехите на отбора. Така стана с Мечо, Топчо, Лусио и Седрик. Особено обиден бе начинът, по който бяха изпратени Вагнер и Бардон. След края на пресконференцията на Лусио побързаха да го отпратят, същото се случи и със Седрик. И то при положение, че носеше отбора на гърба си. Ако не бяха той и подаръкът на Локомотив София, Левски щеше да гледа евротурнирите по телевизията. С Петков се получи същото, а и доколкото знам, е имал да получава сериозна сума пари.

– Прави впечатление, че това са все футболисти от Дрийм тима отпреди 5 години…

– Да, при това с основна заслуга за достигането на четвъртфинала за УЕфА и участието в Шампионска лига. Гонзо още го е яд, защото не беше част от този тим, а търкаше резервната скамейка.

– Затова ли Гонзо не харесва Станимир Стоилов?
– факт е, че при Мъри той играеше само в мачовете от А група. Може би страда от комплекс.

– Какво смятате за зимната селекция?
– Карвальо е добро попълнение, ще е интересно да го наблюдаваме в атака с Дембеле, ако той остане, разбира се. От Даниел Димов нямам преки впечатления, а Пламен Илиев е твърде млад. На Левски му трябва вратар с опит за евротурнирите. Такьв като Гошо Петков. Божидар Митрев сега е фаворит за титулярно място, но той не е готов. И това се дължи на треньорското ръководство, което не му гласува достатъчно доверие, когато трябваше.

– Кажете няколко думи за Ясен Петров. Какво промени той в Левски за половин година?

– Без коментар.

– Ходите ли на "Герена", след като ви взеха картата?
– Мен това не ме бърка, това показа колко широко скроени са сегашните ръководители на Левски. Да са живи и здрави, човек се учи, докато е жив.

Вашият коментар