Гигов: В България Генков ще играе само за Локомотив

2011-01-06 22:05:00

Ще е жалко, ако отбори от А група фалират заради други и не започнат
пролетния полусезон, категоричен е собственикът на Локомотив София

"Ако наистина има отбори от А група, които не започнат първенството през пролетта, това ще бъде голям катаклизъм за целия български футбол", смята собственикът на Локомотив София Николай Гигов.

Както е известно, пет клуба имат претенции към червените, че не са получили пари по трансфери. Това са Сливен, Пирин, Миньор, Черноморец и Локомотив Мездра. Някои отбори, като Сливен дори обявиха, че непреведените суми от столичния клуб е в основата на фалита им.

"Нека не коментираме ситуацията около ЦСКА. Срокът е 15-и февруари, нека изчакаме поне 14-и и тогава да говорим", каза още Гигов.

Гигов обясни, че очаква трудни преговори за нови условия по договора за телевизионните права. Той се надява да се постигнат договорености, които да удовлетворяват всички страни. Освен това Гигов отрече, че турска фирма ще става спонсор на тима.

До края на месеца трябва да бъдат ускорени ремонтните работи на стадиона, за да можем през пролетта да се върнем у дома – в Надежда", каза още Гигов на днешната първазимна тренировка на тима.

"Целта пред отбора е да се класира поне за Европейските клубни турнири, а оттам нататък, каквото стане. Вероятно отборът ще отслабне заради напускането на Цветан Генков и Дерек Асамоа, но няма как да бъде иначе, защото те са най-добри не само в Локомотив, но и в цялото българско първенство. Имаме нещо предвид за подсилване на състава, но за момента не искам да говоря повече. Няма как Цветан Генков да разтрогне договора си с Динамо и да дойде като свободен агент, защото за него са платени много пари и руснаците вероятно търсят и възвръщаемост. Ако ние го вземем, сигурно е, че трябва да платим някаква сума. Но ако се върне в България, Цветан Генков ще играе единствено за Локомотив, каза още Николай Гигов, който увери феновете, че Светослав Дяков и Димо Атанасов остават в Локомотив и през пролетта.

Вашият коментар