Гигов дава курбан Генков да не иде в Кубан

2010-12-11 11:42:00

От Краснодар дават 250 000 евро за наем на Динамо и му плащат заплатата, крадат го от Локо

 

Динамо (Москва) е напът да нанесе сериозен удар по Локомотив (София). Не стига, че столичните железничари продадоха една от звездине си – Дерек Асамоа, но е твърде вероятно да им се наложи да играят и без най-основната си фигура в момента – Цветан Генков.

 

Считаше се, че щом Динамо (Москва) нямат намерение да продължават договора на българина, Николай Гигов би могъл по-лесно да си върне правата върху него. В руската преса обаче се появи информация, че новакът във висшата лига Кубан (Краснодар) ще направи всичко възможно да привлече Генков за предстоящия следващ сезон в елита. Споменава се дори, че от Краснодар са готови да платят сериозните 250 000 евро за наем на българския нападател, както и да му плащат високата заплата.

 

През завършилото преди месец пълвенство на първа руска дивизия Кубан завърши на първо място и безапелационно спечели промоция за висшата лига. В момента стяга отбор, за да не е просто асансьор и да се върне веднага във второто ниво на руския футбол.

 

Цветан Генков играе под наем в Локомотив (София), но босът на тима Николай Гигов може само да се моли един от любимците му да бъде оставен в Надежда. Защото при оферта от Кубан или друг руски клуб, едва ли ще може да направи нещо да задържи Генков още време в отбора си.

Вашият коментар