Гигов и Тонев наказани, съдията, рязал Славия – отстранен

2010-10-19 20:52:00

Шефовете на Локо София ще се бръкнат с по 3 бона, Асистентът на Георги Йорданов Пламен Георгиев също "изгоря"

 

Собственикът на Локомотив София Николай Гигов и изпълнителният директор Иво Тонев днес бяха наказани от Дисциплинарната комисия към БФС заради невъздържаното си поведение след мача на техния тим срещу ЦСКА, завършил 2:2.

И двамата ще се бръкнат за по 3 000 лв. Гигов нарече съдията Ивайло Стоянов "палячо", а Иво Тонев пък беше толкова ядосан, че искаше "да изяде" рефера. След мача се оказа, че от Локомотив не са прави да го атакуват и че петричанинът се е справил отлично с мача.

Гигов и Тонев са наказани по точка 1 от дисциплинарния правилник.

В същото време реферът на мача Черно море – Славия Георги Йорданов беше наказан за слабите си изяви в двубоя, завършил 3:2 в полза на домакините от Варна. В него той допусна няколко сериозни грешки, всички в ущърб на столичния клуб. Той не даде две дузпи за тях за игра с ръка в наказателното поле и изгони спорно за втори жълт картон техен играч. Асистентът му Пламен Георгиев пък позволи на Черно море да отбележи победния гол от засада, за което също получи наказание от съдийската комисия.

Решението на комисията гласи: "За допуснати грешки от фактическо естество и получени ниски оценки на срещата от X кръг на "А" ФГ между отборите на  Черно море Вн  и Славия Сф, главният съдия Георги Йорданов и асистента Пламен Георгиев са със спрени съдийски права за определен период от време".  

Вашият коментар