Гигс: Няма да съм треньор на Уелс, несериозно е

2010-10-01 12:43:00

Крилото на Юнайтед припомня, че няма и нужната подготовка за поста

 

В лагера на следващия съперник на българския национален отбор по футбол от европейските квалификации Уелс продължава да не е спокойно. Днес легендата на местния футбол – Райън Гигнс за поредн път отрече спекулациите, че ще застане начело на националния отбор.

Уелс е в "безтегловност" от загубата с Черна гора преди месец, след която Джон Тошак подаде оставка. Всички набелязани специалисти отказаха офертите от местната федерация. Временен селекционер е Брайън Флин, който по всяка вероятност ще остане и за постоянно.

Името на Гигс обаче беше сред най-често спряганите за поста.

"Играя редовно в Манчестър Юнайтед и мисля само за представянето си на терена. Много е несериозно да се твърди, че ще съвместявам двете дейности. Състезавам се на всички фронтове – лига, купи, Европа. Националният тим ми идва в повече", заяви крилото на "червените дяволи".

"Някога и това може да стане – да поема отбора. Но преди всичко аз трябва да имам необходимата подготовка за това. На мен ми предстои получаване на треньорски лиценз А", обясни ветеранът, който е единственият играч на Острова, играл във всеки сезон от Висшата лига от създаването й в началото на деветдесетте на миналия век и отбелязвал поне по един гол всяка година.

Вашият коментар