Гласът на Статуквото обиди голяма част от интелигенцията на София

Начало » Гласът на Статуквото обиди голяма част от интелигенцията на София

Венцеслав СтефановПрезидентът на Славия Венцеслав Стефанов избълва поредната доза весели, но доста спорни твърдения и умозаключения за българския футбол, като този път обиди и  голяма част от софийската интелигенция, с изказването си че „интелигентните хора“ могат да поддържат единствено Славия.

„Отива си една неспокойна година във футбола“, анализира Стефанов. „За 2022 година си пожелавам здраве и дано Славия ме зарадва с повече победи. Също така ще е добре да видим две-три нови момчета от нашата школа в първия отбор“

Разбира се, гласът на проваленото Статукво не пропусна да се заяде с Димитър Бербатов и стремежа му да измете настоящата власт, благодарение на която българския футбол се задъхва от посредственост.

„Не очаквайте футболните проблеми да бъдат решени от онова момченце, дето не е почерпило никого през живота си. От него – нищо“.

Стефанов обаче изпадна за пореден път в противоречие с претенцията си към представянето на националния отбор, който рине дъно след дъно при всеки квалификационен цикъл.

„Ако през 2022 година не спечелим групата, в която сме със Северна Македония, Грузия и Гибралтар, по-добре да закриваме футбола в България! Първото място в тази група е повече от задължително! Ако не сме първи, най-добре да се играе само билярд в България“.

„Казах вече, че идва Видовден. Винаги е така! Идва този ден и всеки плаща сметката. Ядеш кюфтета и не ревеш, тогава няма да ревеш и когато ти вземат кюфтетата. За Берое Видовден дойде, ще дойде и за другите. Всички, които са били на хранилка. Къде го има това – ТЕЦ, АЕЦ, държавна издръжка“.

„Царско село пък сигурно ще играе само с юноши, но това е равносилно да си дарител на точки. Нищо повече. Не е грешка, че бройката на отборите в първенството се увеличи – например Спартак (Варна) върви добре и сигурно ще влязат. Дали вече имат осветление, дали теренът им ще отговаря на изискванията, това си е техен проблем. Варна е голям град. За да си на масата при големите, трябва да си облечен както трябва“.

В Левски също не пискаха, когато ядоха кифтетата. А сега с тези милиони задължения какво ще правят? Защо им трябваше да си бутат стадиона и да правят там нещо като нищо! Иван Вуцов казваше, че това е грешка, но кой да го послуша човека. А Вуцата беше корифей! Такива вече няма“.

Левски и ЦСКА ще трябва да викат неволята през новата година – едните дългове имат, другите не знам как ще строят стадион в Борисовата градина. Инджов разбира, защото е строител. Питайте го дали е възможно това нещо и той ще ви каже.

„Желая здраве на всички – слависти, цесекари, левскари, всякакви! Привържениците на Славия са многобройни и са интелигетни! Има ли интелигентен софиянец, славист е. Това е истината“, заяви босът на най-стария столичен клуб броени дни след като в „Стани Богат“ се подиграха с привържениците на тима, вкарвайки ги като бутафорен отговор на въпроса „Кое беше 27, стана 28 и после отново 27?“.