Глобиха с 1200 лева директор на ЦСКА

2011-01-17 18:43:00

Венци Живков го отнесе за липса на отговор по съдебно решение дали се дължат пари на Сливен и кога ще им се изплатят

 

Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков е глобен с 1200 лева от частен съдебен изпълнител. Причината е липса на отговор от страна на ПФК ЦСКА ЕАД на наложен запор върху вземанията на ОФК Сливен.

 

Частният съдебен изпълнител Милен Бъзински е наложил запор върху всички вземания на отбора на Йордан Лечков заради дълг към футболиста Васил Велев.

 

Според решение на съда от 29.11.2010 година Сливен дължи на Велев сума в размер на 19120,80 лева плюс лихва от близо 1000 лева. На база това решение са блокирани сметките на Сливен в над 30 банки.

 

С това решение на съда и последвалия запор от страна на частния съдебен изпълнител ЦСКА ЕАД няма как да погасява дългове към Сливен, а първо трябва да се внесат пари за погасяване задълженията на Сливен към футболиста Васил Велев.

 

Венци Живков обаче отнася глоба като председател на управителния съвет и представител на ПФК ЦСКА ЕАД, тъй като не е отговорил в 3-дневен срок на запитването на частния съдебен изпълнител дали се дължат пари на Сливен и в какви срокове ще бъдат погасявани тези задължения.

 

Това е причината да бъде наложена глоба в размер на 1200 лева, като санкцията може да бъде обжалвана.

 

Според запознати, ако ЦСКА е погасил някакви задължения към Сливен след излизане на запорното решение от 14 декември миналата година, това е станало по криминален начин, а не по каналия ред.

 

В последните няколко дни се появиха информации, че „армейците” са погасили част от задълженията си към Сливен около трансферите на Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Здравко Чавдаров и Коста Янев.

Вашият коментар