Голови драми с Меси на Камп Ноу, чака го Левандовски

Начало » Голови драми с Меси на Камп Ноу, чака го Левандовски
Меси Барселона
Снимка: Даниел Касас

Барселона отнесе с 3:1 в реванш Наполи (1:1 в първия мач) и стигна четвъртфинал в Шампионската лига срещу Бейерн Мюнхен на 14 август в Лисабон. Португалската столица ще е домакин на оставащите двубои в най-комерсиалния турнир, всички без публика заради пандемията с коронаиврус и на единични елиминации.

Артур Мело скандално не бе пуснат да влезе да гледа мача на Камп Ноу, след като отказа да се включи в подготовката на тима на Кике Сетиен за турнира, продаден на Ювентус от управата на 30 юни (за изравняване на годишния баланс на клуба) чрез размяна с Пянич. Бразилецът се върна в Барселона преди ден да разтрогне контракта официално, шефовете обещаха глоба, но не се очакваше да го гонят от трибуните да подкрепя колегите.

Наполи тръгна с добри пробиви на Фабиан Руис отляво, които Мартенс не финализира, а Инсинье нацели греда. Ракитич и Сержи Роберо си поделяха стожерските функции на наказания Бускетс. Клеман Лангле вкара с глава при първата домакинска атака в 10-тата като точно преди удара си блъсна с лакет във врата опитващ да го покрие Демме, съборил и Кулибали при падането. Вместо фал в атака, скандалният турски рефер Дуенай Чакър зачете важния гол.  

Намерен от съдружника Суарес вдясно Меси затвърди в 23-тата с гол след слалом, навързвайки шестима защитници, падайки, ставайки и стреляйки точно до далечния стълб  – 115 попадения в турнира. След малко намерен край десния стълб от завърналия се след половин година отсъствие Френки Де Йонг Лео пак вкара. VAR ревизира за игра с ръка и Чакър без лично да проверява отмени попадението, въпреки обясненията на капитана, че играл чисто. ТВ-кадрите показаха, че при овладяването му топката наистина докосва предната част на лявата му ръка и тази на пазещ го защитник.

След минутки отново нахлуващ отдясно Меси бе изритан по глезена от Кулибали, след като изскочи отзад и си сложи крака пред замахващия за удар по топката защитник. Наложи се Чакър да гледа на монитор ситуацията, даде дузпа, а Суарес безпощадно вкара. Меси накуцваше от удара  

Веднага падна дузпа и за италианците – Ракитич настъпи отзад Мертенс, Лоренцо Инсинье вкара под плонж на Тер Щеген. Статистици отбелязаха, че това била първа дузпа срещу Барса свирена на Камп Ноу от пет години насам!

Гол с глава на Милик в 80-тата бе отменен за лека засада, гостите натискаха, без успех (2 точни от 17 изстрела към вратата в мача).

Сетиен позволи на 20-годишен халф от Майорка – Мончу да дебютира в ШЛ като смяна на Гризман.   

Немският шампион отнесе с 4:1 Челси в Мюнхен, спечели елиминацията с общо 7:1.  

Роберт Левандовски забучи от дузпа (срещу себе си) в началото, в 24-тата подари положение на Перишич и хърватинът осигури класирането за четвъртфинал. Гол на Колъм Хъдзън бе отменен за засада на Ейбръхъм, който намали минута преди почивката.  

Роберт подаде и на Толисо за третия, а в 84-тата след идеално центриране от играещия под наем от Реал Одиосола забучи “дубъл“. 31-годишния поляк записа 13-ти лидерски гол в тазгодишниото състезание и 66-ти общо в един от най-силните си сезони.

Двубоят му с Меси на „Ещадио да луш“ след седмица ще е вълнуващ!  

Андреа Пирло бе избран за треньор на Ювентус, след като Маурицио Сари бе уволнен след отпадането от Шампионската лига снощи. Президентът и мажориарен собственик Андреа Аниели обяви, че суперзваздата Кристиано Роналдо остава в тима.