Голяма вечер за ЦСКА! Отново е в Европа

Начало » Голяма вечер за ЦСКА! Отново е в Европа


Отборът на ЦСКА бе по-добър през всичките 90 минути на мача си с Базел и го победи с 3:1 след обрат, за да отиде там, където не е бил от близо десетилетие – групите на Лига Европа.

Половин час по-рано това направи и Лудогорец, който елиминира като гост Динамо Брест с победа с 2:0.

Мачът беше динамичен от самото начало, като движението на Йомов по дясното крило нямаше как да не направи впечатление. Домакините изпуснаха удобна възможност в първите минути, но ЦСКА постепенно взе инициативата.

В 25-ата минута Йомов се озова сам срещу вратаря, но на практика му подаде кълбото. Десетина минути по-късно Бусато направи най-важното спасяване в мача, избивайки в корнер.

Осем минути след подновяването на играта Антов посегна с крак в наказателното поле, а играч на домакините се хвърли върху него, получавайки дузпа, вкарана от Кабрал за 1:0.

ЦСКА създаде няколко ситуации, в които Соу можеше да е по-съсредоточен. Тиаго Родригес взеле в игра някъде по това време и в 72-ата минута португалецът навлезе навътре и от линията на пеналта прониза вратата за 1:1.

Две минути преди края Тиаго изпълни свободен удар и след рикошет топката за втори път се озова в мрежата – 1:2. Базел така и не успя да упражни натиск, а в последната минута на добавеното време още една резерва – Ахмедов довърши домакините с трети гол.

Любопитен факт е, че и петте гола за българските отбори ЦСКА и Лудогорец тази вечер бяха вкарани след 70-ата минута и от резерви.