Гонзо: АИК е по-слаб от Калмар

2010-08-06 16:20:00

От лагера на Левски изразиха задоволство от жребия за плейофите за влизане в групите на Лига Европа, който противопоставя "сините" на АИК Стокхолм. Софиянци са гости в първата среща на 19 август и приемат съперника седмица по-късно на "Герена".

Георги Иванов призна, че единственото му притеснение преди жребия е било сините да не срещнат турския Трабзонспор.

"Който и да ни се падне, трябва да го отстраним. Знам, че не са първи в класирането, но това не трябва да ни успокоява. Надявам се да победим. На тази фаза едва ли има слаб отбор, срещу когото да ни е лесно. Този отбор е приемлив. Знаем, че Калмар е в по-добро състояние от АИК. Хубавото е, че се разминахме с Трабзонспор. Само този отбор ме притесняваше. С всички останали имаме голям шанс да ги отстраним. Левски доказа, че може да играе добър футбол. Дано няма контузии. Трябва да докажем, че миналата година случайно бяхме толкова слаби. От мач на мач трябва да играем все по-силно. Взехме добри футболисти и нужният треньор. Взехме хора, които са жадни за успехи и искат да вървят нагоре. Бях убеден, че Левски ще е много по-силен от миналата година. Нормално е с времето да играе все по-силно, заради малкото време за подготовка", коментира Георги Иванов.

 

"Няма леки съперници, но жребият е благоприятен. Можеше да ни се паднат доста по-тежки съперници. Добре е, че сме домакини на реванша. Дано се повтори представянето ни с Калмар. Трябва да направим всичко възможно, за да разузнаем добре съперника и да сме готови за първия мач. Не мога да кажа много за АИК, но сигурно са по-добър отбор от Калмар, защото все пак са шампиони на Швеция. Ние трябва да имаме самочувствие, защото побеждаване и показваме израстване с всеки мач", коментира изпълнителният директор Константин Баждеков.

 

 „С риск да повторя мнението си от предишния жребий, ще кажа, че независимо от името на съперника ние сме длъжни да ги преодолеем с оглед на една от основните ни цели през сезона, а именно да се класираме в груповата фаза на Лига Европа", заяви Старши треньорът на Левски Ясен Петров. „Определено това, че срещаме втори противник от Швеция за кратък период от време, може да се окаже полезно тъй като игровия им стил и физическите показатели на футболистите би трябвало да са сходни. Естествено, че последователността на мачовете срещу АИК е по-скоро плюс за нас, но както видяхме в снощния ни домакински двубой, един миг липса на концентрация може да ни изиграе лоша шега", допълни Петров. „Сигурен съм, че ролята на нашите привърженици отново ще бъде решаваща. В никакъв случай не трябва да обръщаме внимание на моментната форма на АИК, нека не забравяме, че те са актуалните шампиони на Швеция. От друга страна става дума за различен турнир, който без никакви съмнения е приоритетен за тях. Трябва да бъдем нащрек, отлично организирани като отбор и да работим усърдно в посоката по която сме тръгнали", завърши Петров.

Вашият коментар