Гонзо в десятката: Клубната принадлежност не значи нищо, важни са парите

Начало » Гонзо в десятката: Клубната принадлежност не значи нищо, важни са парите

Георги Иванов-ГонзоСпортният директор на Локомотив Пловдив – Георги Иванов, коментира ситуацията в Левски. Легендата на „сините“ призна как гледа на процесите на „Герена“.

„Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно. Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол, като няма пари“, заяви Гонзо за „Домът на футбола“.

„Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане.“

„Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи“, допълни директорът на „смърфовете“.