Гонзо: Дембеле е по-добър от мен

2010-08-10 08:44:00

Георги Иванов – Гонзо направи запомнящо се изказване след победата на Левски с 3:1 над Локомотив (София) в столичното дерби. Спортният директор и легендарен нападател на "сините" призна, че новата звезда Гара Дембеле е по-добър от него.

"Никога не правя анализ на някой футболист, но съм доволен от игралите. Тези положителни емоции ни дават самочувствие. Държим футболистите на земята. Левски има още по-голям потенциал от този, който показваме до този момент. Очакваме победа срещу Черноморец. Гара Дембеле е по-добър от мен", сподели Гонзо.

Шефът направи кратък анализ на мача и заяви, че 3:1 е най-малкото, с което "железничарите" са се разминали: Левски бе по-добрият отбор и заслужено спечели. Който показва добра игра, той играе. Левски не е отбор от 11 човека. Радвам се, че лошата серия свърши, а Локомотив София се отърва с малко."

"Надявам се Гара Дембеле да продължи по същия начин. Той, затова е взет и се справя по най-добрия начин. Едва втори кръг е и е рано да се правят изводи. Играчите показват добра игра и радват хората. Почти всичко е уговорено. Той ще бъде ново попълнение", разкри още спорният шеф.

Иванов вдигна завесата и около трансфера на Топузаков и Телкийски в Израел. Гонзо призна, че двамата са искали там да продължат кариерата си и са били освободени без трансферна сума, в знак на благодарност от клуба за приноса им през годините.

"Чакаме още едно ново попълнение. Левски притежава добра класа. Аз се радвам за Гара. Аз съм директор на Левски и отговарям за всички футболисти и съм щастлив за всички, когато играят добре. Телкийски и Топузаков искаха да отидат в Израел, а аз дадох моето разрешение."

"Ако те се договорят, ще бъдат собственост на друг отбор. Те са легенди в новата история на Левски. Ние ги пускаме да играят в друг отбор. Няма да търсим трансферна сума. Това ще бъде жест от нашата страна затова, което са направили за отбора. Тази вечер е позволено на играчите да правят, каквото искат."

Вашият коментар