Горещо евролято за ЦСКА

Начало » Горещо евролято за ЦСКА
Черно море - ЦСКА 0:2
снимка: chernomorepfc.bg

Тема Спорт
ЦСКА е много близо до разрушаването на хегемонията на Лудогорец и завоюването на първа титла от 2008 година насам. 2 кръга преди края на първенството армейците имат аванс от 1 точка пред разградчани.

Ако спечелят трофея, те имат нелоши шансове за рейд в Шампионската лига. Този сезон родният участник в надпреварата ще стартира от първия квалификационен кръг, независимо дали това са червените или Лудогорец (коефициент 21.000).

Жребият за него е на 20 юни. ЦСКА ще бъде поставен, защото е с коефициент 13.000. Това означава, че тимът ще срещне поносими съперници. Има обаче и подводни камъни – сред непоставените е изненадващият първенец на Полша Ракув, шведският Хекен и румънският Фарул Констанца.

Мачовете от тази фаза са на 11/12 и 18/19 юли. Останалите евентуални противници са Линкълн Ред Импс (Гибралтар), Клаксвик (Фар. о-ви), Динамо Тбилиси (Грузия), Партизани Тирана, Валмиерас (Латвия), Балкани (Косово), Ларне (Ейре), Хамрун Спартанс (б.а. – малтийците елиминираха Левски минали сезон в ЛК), Суифт (Люксембург) и Струга (Северна Македония).

Жребият за втория квалификационен кръг пък е на 21 юни. В него армейците обаче няма да бъдат поставени. И ще могат да се паднат срещу противници като Динамо Загреб, Копенхаген, Молде или шампиона на Турция, както и с Ференцварош, Карабах, Слован Братислава, Шериф Тираспол и БАТЕ Борисов, които започват надпреварата като поставени от 1-ви квалификационен кръг.

Ако остане втори, ЦСКА ще играе в Лигата на конференциите. Там тимът ще започне директно от втория кръг, в който ще бъде поставен. И така ще бъде до мачовете от плейофите за влизане в груповата фаза.

Календарът на евротурнирите

20 юни Жребий за 1 кв. кръг в ШЛ и ЛК
21 юни Жребий за 2 кв. кръг в ШЛ и ЛК
11/12 юли 1 кв. кръг в ШЛ, първи мачове
13 юли 1 кв. кръг в ЛК, първи мачове
18/19 юли 1 кв. кръг в ШЛ, реванши
20 юли 1 кв. кръг в ЛК, реванши
24 юли Жребий за 3 кв. кръг в ШЛ, ЛЕ и ЛК
25/26 юли 2 кв. кръг в ШЛ, първи мачове
27 юли 1 кв. кръг в ЛК, първи мачове
1/2 август 2 кв. кръг в ШЛ, реванши
3 август 2 кв. кръг в ЛК, реванши