Готвят Валентин Михов за президент на ЦСКА

2010-10-22 13:14:00

Бившият шеф на Професионалната лига веднъж вече е бил начело на клуба

 

Броени часове, след като собствениците на ЦСКА обявиха, че ще напуснат административните си постове в управлението на клуба, излязоха и първите предположения за това, кой ще е новият президент на "червените". Най-спрягана засега е кандидатурата на бившия шеф на Професионалната футболна лига Валентин Михов.

Според Спортал, Михов вече води преговори с председателя на УС Димитър Борисов около условията, при които би се заел с нещата в най-титулувания български клуб.

Валентин Михов е първият президент на ЦСКА след 1989 година и е с главна заслуга той да оцелее в първите смутни години на "демокрация" у нас. С цената на много усилия Михов запази "червения" клуб, в момент когато червеното беше "лош" цвят. По-късно той стана и президент на Българския футболен съюз и по негово време националите се класираха за Мондиал 1994 г. в САЩ.

Последно той оглавяваше ПФЛ, но се отказа от поста си "директор на водопад", като предпочете да е встрани, отколкото да се води на бутафорна длъжност, която не може да му позволи да ръководи по начина, който смята за правилен.

Решенията около бъдещето на ЦСКА ще бъдат огласени днес около 16:00 часа, заяви пред журналисти изпълнителният директор на клуба Венцислав Живков. Той уточни, че в момента тече заседание на Управителния съвет, на което ще се вземат важни решения.

Вашият коментар