Грабнаха Лотар за състава

2010-10-04 10:50:00

Националите се събират за първа среща с германеца днес

Новият селекционер на националния отбор Лотар Матеус и избраниците му за мача от евроквалификациите с Уелс и приятелския със Саудитска арабия се събират за първа среща днес от 15:00 часа.

Те ще проведат тренировка два часа по-късно. Утре ще има среща с медиите по повод двата мача, а "трикольорите" летят за Кардиф в четвъртък в 16:00.

Не спират обаче коментарите около избора на Матеус. Той посочи 24 имена, като се отказа от Валери Божинов и Илиян Стоянов, но за сметка на това извика футболисти, които едва ли е гледал в официални мачове.

Матеус беше нападнат първо от президента на Славия Венцеслав Стефанов, който посочи, че дебютантите Боян Пейков (Локо Сф), Даниел Димов (Черно море) и Николай Бодуров (Литекс) са от отбори, които имат представители в Изпълкома на БФС.

От състава обаче отпадна Божинов, който в интерес на истината е в лоша форма. Играчът твърди, че Лотар Матеус му е обещал повиквателна, но той не я получи. Обяснението на БФС от вчера е логично – слаба форма и нередовна игра за отбора си – Парма.

"Матеус скоро ще разкрие всички ментета в националния отбор. Това кой да е в състава решава само треньорът. Нападките на Венци Стефанов са логични – той иска негови играчи в отбора, за да ги продаде навън. Нищо лошо – нали така си издържа отбора", заявява пред "7 дни спорт" Йордан Лечков.

"Матеус има концепция за бъдещето. Той поиска от нас списък с един отбор само играчи от нашето първенство. Желанието му е да вика на сборовете и по 2-3 от младежкия отбор. По тази схема в селекцията сега е Даниел Димов", обясни помощникът на Матеус Михаил Мадански.

"Матеус поиска трети вратар и Любо Шейтанов му посочи Пейков. Виданов го извикахме, защото искахме още един човек в тази зона. Стоянов отпадна заради статуса си на резерва и заради факта, че имахме много хора на неговия пост. Мицански ще се гледа допълнително. И Славия има проектонационали – Даниел Пеев и Виктор Генев. Колкото до "спорните" Бодуров и Димов – и двамата вкараха голове този кръг", каза още Мадански.

"Не твърдя нищо, просто така изглежда. Славия няма човек в Изпълкома, няма и национали. Матеус да погледне Дяков, Пеев, Генев и Галин Иванов. Ако искаха доброто на националния, Матеус щеше да дойде пролетта, а не сега когато може би е късно", каза пък Венцеслав Стефанов в задочен отговор.

Вашият коментар