Грузински кошмар за националите, тежка катастрофа и контузен Неделев

Начало » Грузински кошмар за националите, тежка катастрофа и контузен Неделев

Тодор НеделевАвтобусът на националния отбор на футбол е катастрофирал в Грузия, като най-тежко пострадал е халфът Тодор Неделев, който е настанен в болница. Нашите са в страната за двубой от Лигата на нациите, който ще се проведе в неделя.

По-късно се оказа, че Неделев е с тежка контузия на черепа.

Инцидентът се е случил на път от аерогарата към хотела на трикольорите. Националите са били разделени в два автобуса според изискванията на УЕФА. Двата автобуса са се движели един зад друг с висока скорост. Шофьорът на първият автобус рязко е набил спирачки, заради внезапно спряла кола.

Това води до удар на втория автобус в първия. Ударът е толкова силен, че халфът Тодор Неделев е поразен жестоко и е бил целият в кръв от стъклата, които са го посипали. Сблъсъкът е разтресъл жестоко возещите се около Неделев национали, но те са се отървали само с уплах. Местната полицията започна разследване на инцидента.

Неделев е единственият пострадал. Първоначалната информация е, че халфът на Ботев Пловдив е контактен, но има порезни рани по лицето и ръцете. След инцидента играчите и треньорското ръководство са изчакали нови автобуси. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов е информирал посолството на България в Тбилиси за инцидента. Водачите на делегацията са били с друг автобус.