Даниел Моралес ще води Враца

Начало » Даниел Моралес ще води Враца

Футболен мачВеселин Великов изненадващо напусна Ботев Враца, а от клуба реагираха светкавично и вече си осигуриха негов заместник – бразилеца Даниел Моралес.

До тази развръзка се стигна, след като ръководството е взело решение за драстично намаляване на бюджета. Това разкри Веселин Великов.

„Аз си тръгвам, а не съм уволнен. Причината е, че се появи голямо разминаване между мен и ръководството. Шефовете казаха, че ще намалят драстично бюджета и ще се разчита само на млади футболисти. Когато постъпих на работа, нямаше такива условия. Сега обаче се появиха изисквания. Моята цел беше да изградя сплав между млади и опитни. Исках да привлечем четирима футболисти. Ще ви кажа един от тях – Стефан Христов от Царско село. Имах договорка с него, но шефовете твърдят, че бил стар. Как ще е стар – той е на 31 години, с голям опит във футбола и щеше да ни помогне. Казах на ръководството, че няма как в елита да гоним цели при това положение. Затова нека си намерят друг треньор. Дали ще си тръгна сега или след месец-два, какво значение има“, заяви Веселин Великов пред Блиц.

Даниел Моралес пък бе предпочетен пред Ивайло Василев, който бе начело на Спортист Своге. Бразилецът с български паспорт бе временен наставник на ЦСКА през есента. Той изведе армейците срещу Рома на „Олимпико“ и успя да стигне до 0:0.

Моралес е в България от над 15 години, като първо акостира в Нефтохимик. После той игра още за ЦСКА и Черно море. След това работи дълго в школата на ЦСКА, а на няколко пъти влизаше в щабовете на различните треньори на червените.