Дарко аут за Пирин, Слори в групата

2010-10-15 15:57:00

Добрата новина за Ясен Петров е, че Гара Дембеле е на линия за мача

 

Дарко Тасевски отпадна от разширената група на Левски за домакинския мач от 10-ия кръг на българската футболна А група срещу Пирин Благоевград. Македонският халф получи травма в аддуктурите последната среща със Сливен и не взе участие в евроквалификациите на страната си.

"Ще действаме много внимателно с Дарко Тасевски и няма да бързаме с неговото включване в игра, защото не искаме да рискуваме здравето на нито един от нашите футболисти. Извадихме си поука от случилото се с Христо Йовов. Гара Дембеле пропусна само една тренировка тази седмица и е напълно готов за предстоящите двубои. За нас мачът с Пирин е много важен. Наблюдавах последните им срещи и забелязах прогрес. Ние обаче ще търсим победата от първата до последната минута", заяви Ясен Петров.

В групата на "сините" има само двама централни защитници – титулярите Йордан Милиев и Иво Иванов. Ден по-рано от състава беше отстранен Шакиб Бензукан, като обяснението на спортно-техническия щаб е "неспазване на спортния режим".

"Има официално становище на клуба по повод отстраняването на Шакиб Бензукан от тима, където бяхме пределно ясни. Така че аз няма какво повече да коментирам. По принцип сме мислили по въпроса как да реагираме, ако имаме проблем с някой от централните защитници, но това си остава за наша вътрешна консумация", каза Ясен Петров.

Групата на Левски: Божидар Митрев, Кирил Акалски, Дъстли Мулдер, Стефан Станчев, Иво Иванов, Йордан Милиев, Веселин Минев, Владимир Гаджев, Лъчезар Балтанов, Сержиньо Грийн, Мариян Огнянов, Александър Александров, Даниел Младенов, Жоазиньо, Андвеле Слори, Александър Киров, Исмаил Иса, Гара Дембеле.

Вашият коментар