Девет години "на топло" за Томов!

2011-01-26 11:48:00

Бившият шеф на ЦСКА бе осъден! За дясната му ръка Гарибов поискаха 10 години затвор и максимална конфискация на имущество

 

Бившият президент на ЦСКА Александър Томов беше осъден на девет години затвор по обвинения в длъжностно присвояване в особено големи размери от Кремиковци и ЦСКА

 

Вчера прокуратурата поиска наказание от над 15 години затвор за  Александър Томов, припомня БГНЕС. Държавното обвинение поиска наказание над средния размер, предвиден в закона по обвинението срещу него за длъжностно присвояване в особено големи размери, където законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Според прокуратурата, длъжностното присвояване представлява особено тежък случай. Обвинението поиска и конфискация на имуществото му в максимален размер.

Софийска градска прокуратура поиска от съда да му бъде наложена забрана да заема длъжности в държавни и общински фирми и предприятия. Срещу Александър Томов има повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на над 36 млн. евро от ЦСКА и комбината "Кремиковци". Заедно с него подсъдими са бившият изпълнителен директор на "армейците" Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

 

Прокурорите Роман Василев и Божидар Джамбазов изтъкнаха, че напълно поддържат обвинителната теза и че всички доказателства, събрани по делото, са в подкрепа на обвинителния акт.

За Александър Гарибов прокурорите поискаха наказание от над 10 години затвор и конфискация на имуществото му в максимален размер.

За Божко Бонев прокурорите поискаха минимално наказание в размер на минималното предвидено в закона, което е 10 години затвор, тъй като той е действал като помагач. Според прокурор Джамбазов при двете сделки, при които тримата са се разпоредили с имущество на "Кремиковци", към момента, реално няма възстановяване на собственост, нито на парите на "Кремиковци".

 

Очаквайте подробности!

Вашият коментар