Десет варненски бабаити арестувани в Стара Загора

2010-11-28 14:16:00

Хулиганите къртели метални врати, вадят бомбички и димки

 

Десет души са арестувани за футболно хулиганство по време вчерашния мач от 15-ия кръг на А група между Берое и Черно море в Стара Загора, съобщи пресцентърът на ОД на МВР. Задържаните са привърженици на Черно море и са на възраст между 17 и 35 години.

В средата на първото полувреме охраняващите сектора за гости полицаи откриват и изземат две самоделни пиротехнически средства от привърженици на варненци. Феновете изваждат и трето пиротехническо изделие. При опит то да бъде взето от полицаите, част от агитката оказва съпротива и се стига до физически сблъсък. Част от нарушителите са изведени и задържани.

В същото време друга група привърженици на гостуващия отбор изкъртва металната врата на сектора. При падането й са ударени няколко души, един зрител е съборен на земята. Полицаите го изтеглят, за да предотвратят премазването му. Останалите фенове
са изтласкани обратно в сектора. Опитът на част от привържениците на гостуващия отбор да овладеят ситуацията завършва със саморазправа между различните групи.

За възстановяването на реда полицаите са използвали сила и помощни средства, уточняват от пресцентъра. Трима от феновете и един полицай са откарани в Центъра за спешна медицинска помощ, където им е оказана амбулаторна помощ. От сектора са иззети четири самоделни пиротехнически изделия.

Работата по случая продължава. 

Вашият коментар