Десет отбора с лиценз за Втора лига

Начало » Десет отбора с лиценз за Втора лига

Момент от футболен мачБФС официално излезе с информация, че Марица Пловдив е получил лиценз за участие във Втора лига през следващия сезон. „Пиратите“ имаха пропуск в документалната част и това застрашаваше лиценза им, но всичко е било поправено.

Футболният ни съюз обяви имената общо на 10 клуба, които ще участват във второто ни футболно ниво догодина.

Ето какво пишат от БФС:

На свое извънредно заседание Лицензионната комисия към Българския футболен съюз взе решение да бъде издаден лиценз на ПФК Марица 1921-Пловдив за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.

Останалите клубове от ВПЛ, които към момента са получили положителна оценка за изпълнение на минималните изискуеми критерии за лиценз, са както следва:

ПФК Монтана-1921 (клубът кандидатства и получи лиценз за участие в Първа лига, но по спортен път не си осигури класиране в нея)
ФК Етър гр. Велико Търново
ФК Миньор – Перник
ФК Струмска слава – 1927, гр. Радомир
СФК Спортист – 2009, гр. Своге
СФК Литекс, гр. Ловеч
СФК Созопол
СОФК Янтра 2019, гр. Габрово
СФК Добруджа 1919, гр. Добрич

След предстоящите заседания на Лицензионната комисия ще бъдат обявени имената на останалите клубове, изпълнили критериите за участие във Втора професионална лига през сезон 2022/2023 г.

Към тези отбори се присъединява и на Витоша Бистрица. Това реши Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз.

От съобщението на комисията става ясно, че отборът на Царско село 2015 не е допуснат до участие във втория ешелон и мястото му ще бъде заето от Витоша, чийто тим се класира на второ място в югозападната Трета лига.