Десподов за трети път футболист номер 1, изненада в тройката

Начало » Десподов за трети път футболист номер 1, изненада в тройката

Кирил ДесподовКирил Десподов за втора поредна година бе определен за Футболист №1 на България. Капитанът на националния отбор събра 193 точки от журналистическия вот, с което за трети път в кариерата му взе ценнот отличие.

С това той изравни Ивелин Попов и Христо Бонев, като пред него остават само Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Голямата изненада бе второто място на Илия Груев от Вердер, а трети е Ивайло Чочев от ЦСКА 1948.

Най-проспериращ млад играч стана талантът на Интер Никола Илиев. При жените номер 1 стана Симона Петкова, която наскоро смени отбора в Швейцария и подписа с Аарау.

За най-добър чужденец бе избран Бърнард Текпетей от Лудогорец, който се пребори с конкуренцията на съотборниците си Каули Оливейра и Матиас Тисера.

За най-красив гол бе определено попадението на Брадли де Ноойер от ЦСКАсрещу ЦСКА 1948.

Призът за най-добър вратар бе поделен между двама национали – Светослав Вуцов от Славия и Даниел Наумов от ЦСКА 1948. Защитник на годината в efbet Лига стана капитанът на Лудогорец Антон Недялков, изпреварвайки Ноа Сонко Сундберг и Юрген Матей. Най-добър полузащитник в родния елит стана Ивайло Чочев, изпреварвайки Филип Кръстев и Каули Оливейра. Най-добър нападател стана капитанът на националния отбор Кирил Десподов.

Специалната награда лъвско сърце „Трифон Иванов“ бе присъдена на Тодор Неделев, който се завърна на терена след тежък инцидент по време на пътуването на националния отбор в Грузия. Български треньор на годината стана наставника на Левски Станимир Стоилов, който изпревари Ивайло Петев и Илиан Илиев.