Джеки за случая "Карвальо": Кьорав карти не играе!

2011-01-25 14:30:00

Медицинските прегледи у нас са "клекни", "стани" и мерене на кръвно, разкрива бившият капитан на ЦСКА

Легендарният защитник на ЦСКА и националния отбор Георги Димитров – Джеки дава интервю за всекидневника "Тема Спорт".

– Г-н Димитров, какво е мнението Ви за селекцията, която стяга ЦСКА за пролетния дял?

– Честно казано, тези момчета не ги познавам, фактът, че двамата от Пирин идват от отбор, който се бори да не изпадне, е показателен, както и че се взима играч от долните дивизии на Гърция. Лошото е, че ЦСКА продължава да няма гръбнак от 5-6 основни играчи, които да водят тима, да няма лидери. Като цяло липсват футболисти на доста от постовете.

– Какво липсва на ЦСКА в игрово отношение?

– Не може да нямаме полузащитници. Колко пъти ЦСКА изпадна в такива смешни ситуации, когато резултатът е негативен, да пускаме по петима нападатели. Лошото е, че няма ясна визия за бъдещето на отбора, а това е най-важното.

– Нали в тази насока работят сега по време на подготовката?
– То ако ставаше само с работа. Много смешни треньори обичат да казват -ние си свършихме работата по време на подготовката, а после, като почнат мачовете, само губят. Ами точно това е работата, когато стартират официалните двубои, да не падаш, а да можеш да побеждаваш. Това да не са ученици по физкултура, че да вършиш работа с тях.

– Доколко дербито с Левски още в първия кръг е решително за крайния изход на първенството?
– Ако загубим този мач -пиши ни бегали. Няма как да ги настигнем. Честно казано, за титлата ще ни бъде много трудно да се преборим. Няма какво да си кривим душата и да казваме, ние сме от ЦСКА, не се предаваме, ще наваксаме. Стига с тези клишета, стига с тези заучени фрази. Трябва да сме реалисти. Ще дам пример с Тотнъм. Те знаят, че няма как да са първи, но гонят класиране за Шампионската лига и направиха равен с Манчестър Юнайтед. Радваха се на едната точка, но хората имат някаква ясна цел.

– Как бихте коментирали скандала с Карвальо и кой е прав в случая?
– Ще кажа само, кьорав карти не играе. Медицинските прегледи у нас нищо не значат. Нали ги зная. Мерят му кръвното и гледат дали може да клекне и да стане. Това е всичко.

– Застига ли Димитър Бербатов Христо Стоичков?
– В момента Бербатов е лицето на България пред света. Той е спортист номер едно у нас. Лошото е, че в един момент изпадна за малко в криза, а ние веднага започнахме да го плюем и без малко щяхме да го откажем от футбола. Трудно мога да го съпоставя с Ицо, защото всеки е силен за времето си. Стоичков за мен си е недости-жим. Бербатов се доближава до него и е интелигентно момче, има харизма, но харизмата на Ицо е много по-голяма.

Вашият коментар