Димитър Борисов: На Любо Пенев ли да си връча оставката!?

2010-07-23 01:18:00

Заразени от безобразната игра на отбора, от ръководството на ЦСКА се представиха на същото ниво като футболистите си и наговориха куп глупости пред чакащите ги журналисти на стадион "Васил Левски". Малко преди това селекцията на Павел Дочев сътвори смехотворна продукция при официалното представяне на отбора за сезон 2010/11 и катастрофира с 2:5 срещу непретенциозния кипърски Олимпиакос.

"На кого да я връча тази оставка? На Любо Пенев ли да си подам оставката?", риторично попита президентът на ЦСКА Димитър Борисов, изнервен от виканията на агитката "Оставка" и последвалите ги одобрителни скандирания в полза на Любо Пенев. След което се успокои, опита да защити настоящия наставник на тима Павел Дочев. "Да, не очаквах такава игра. Направихме много индивидуални грешки. Мисля, че упреците бяха насочени към мен, а не към него".

Неадекватни обяснения последваха и от попадналия за пореден път в неловка ситуация с феновете на ЦСКА Емил Костадинов. Упреците на агитката бяха и по негов адрес. "Имаше желание във футболистите ни", промърмори спортният директор на клуба, като не се нае да уточни за какво точно са имали ищах подопечните му след гръмкото 2:5, дни преди участието на тима в европейските турнири и старта на родното първенство.

"Не мисля, че сме неподготвени. Ще видите друго лице във вторник. Най-малкото аз искам така да играе отбора и да губи. Но от един мач не може да се прави извод", се опита да овладее ситуацията Костадинов и окуражително добави: "Ще тушираме напрежението с победа и добра игра. В тежките моменти е най-важно да се подкрепи отбора".

Все пак бившият голаджия на ЦСКА призна и липсата на алтернатива в предни позиции. "На някои футболисти ще им трябва време. Добър нападател не се намира лесно" и иронично припомни сагата около бразилеца Мишел Платини, с когото не се разбират и не е желан от новия треньор на тима Павел Дочев. Платини дойде с големи надежди от Черноморец преди година срещу 600 000 евро и вкара страхотен гол в дебюта срещу Фулъм от Лига Европа. После обаче формата му падна, за да започнат магариите извън терена. Мишел дори не завърши миналия сезон в ЦСКА, тъй като отпраши към Бразилия. В момента "армейците" активно се опитвам да пробутат нападателя в друг отбор.

 

 

 

Вашият коментар