Динамо Москва вади ? 3 млн. за Гара

2011-02-11 12:03:00

Руснаците играят днес с Левски на финал в турнир в Агия Напа

Името на нов отбор бе замесено в слуховете около евентуалния трансфер на играча на Левски Гара Дембеле. Става дума за руския гранд Динамо Москва, който според медиите в Русия е готов да извади € 3 000 000 за френския малиец.

Както е известно, проблемите на Дембеле със закона у нас му попречиха да осъществи авторитетен трансфер на Запад от България, но за сметка на това Русия може да му донесе повече финансова изгода – на него и на Левски.

В нападението на Динамо в момента се подвизават доста спорните като качества украинец Андрей Воронин и германец Кевин Кураний. Въпреки, че на пръв поглед огневата мощ на московчани изглежда внушително, те били готови да извадят въпросната сума за Дембеле.

Любопитно е, че двата отбора се изправят един срещу друг днес в контрола, която е и финал на четиристранен турнир в Агия Напа.

Конкретна оферта все още няма, но ако се появи, това предвещава интересна развръзка на Герена. От една страна там нямат алтернатива на звездата, тъй като Миро Антонов е далеч от класата дори на средните по сила нападатели у нас, а Исмаил Иса е съвсем близо до разочароващото определение "вечна надежда", тъй като е крайно непостоянен в изявите си.

От друга обаче парите не са за изпускане. На всичко отгоре рискът Дембеле да не струва толкова през лятото е огромен. Левски се съсредоточават в турнира за Купата и за шампионата и няма да имат евроучастия, а рисковият характер на тарана извън терена може като нищо да му донесе нови неприятности.

Запознати са на мнение, че няма как шумът около Гара да не окаже влияние на представянето му. Докато през есента той играеше без особено напрежение, то сега очакванията към него са огромни, тъй като Левски не разполага с друга толкова ярко открояваща се фигура.

Преди няколко дни спортният директор Георги Иванов обясни, че Дембеле остава и през пролетта. Това е логично предвид липсата на алтернатива, но е възможно и да е хитър ход да се намали вниманието на медиите към играча.

Вашият коментар