Домо отказа на Матеус, свършен е за националния

2010-11-12 18:42:00

Стрелецът иска да играе за Херта по това време. Никой не може да си
избира, в кои мачове на националния да участва, контрира Матеус

 

Нападателят на националния отбор Валери Домовчийски няма да се яви на сбора на "трикольорите" преди мача със Сърбия, стана ясно от негово писмо, публикувано на сайта на БФС.

"Уважаеми Господа, Благодаря Ви за изпратената ми повиквателна. За съжаление предвид обстоятелството, че клубният ми отбор има официални срещи от първенсството на Втора Бундеслига в Германия на 15 ноември и на 19 ноември, съм принуден да откажа повиквателната за националния отбор за контролната среща.

Настоящият период е много важен за моята футболна кариера, също така периодът е важен и за клубния ми отбор, който се бори за постигане на целите си. Вярвам, че успешното преминаване през този период ще бъде от полза за мен като футболист, а също така и от полза за националния отбор. Благодаря Ви предварително за проявеното разбиране относно отказа ми да се присъединя към националния отбор за контролната среща.

Надявам се в бъдеще да бъда полезен на националния отбор на България", се казва в писмото на Валери Домовчийски.

"Дадох му 36 часа аз размисъл и му обясних, че решението е изцяло негово. Аз ще го уважа каквото и да е то, но не мога да позволя футболистите да си избират в кой мач на националния отбор да вземат участие и в кой не. В четвъртък Домовчийски ми се обади по телефона, за да ме информира, че няма намерение да се присъедини към лагера на националния отбор".

За мен случаят е приключен, а футболистът допусна грешка, но искам да подчертая, че уважавам решението му, въпреки че не го разбирам. Казах му много ясно, че няма право да пренебрегва така националния отбор на България, особено когато всичко между федерацията, Херта и мен като селекционер е уточнено и нямаше никакви недоразумения", коментира за пресслужбата на БФС селекционерът Лотар Матеус.

Вашият коментар