Домусчиев: Не финансирам ЦСКА (видео)

Начало » Домусчиев: Не финансирам ЦСКА (видео)

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3, че не финансира ЦСКА. Бизнесменът говори и за състоянието на българския футбол.

„Не е вярно, че финансирам ЦСКА. Нещата, които се пишат за това нещо, са защото някой търси някаква интрига“, заяви Домусчиев пред Беновска по Канал 3.

Известно е, че Домусчиев е сочен като благодетел зад параван на новоучредения клуб ЦСКА 1948. Всъщност Беновска не го пита за 1948, а Домусчиев не й отговаря за 1948. Финансите на ЦСКА се осигуряват от Гриша Ганчев вече втора поредна година.

Собственикът на шампионите говори и за промените в родния футбол през този сезон.

„Със стратегията, която предприе БФС от миналата година, с измененията в първенството и с измененията с изискванията към участниците, това е начинът българският футбол да върви нагоре –  да има повече конкуренция, повече регионални центрове, които да излъчват отбори в Първа лига и съответно да се привличат повече средства, включително и парите от телевизионни права са повече от минали години“, сподели мнението си Домусчиев.

„Много зависи и от състоянието на икономиката в България. Силните първенства са там, където има силна икономика. Не са в Албания и България, а са в Англия, Испания, Франция, Италия, Германия….. Важно е икономиката да е силна, за да има и спонсори, но и самите бизнесмени искат да видят в местните  клубове, че има нещо направено по бизнесмодел – с бюджет, с цели, с подходящите хора и т.н., а не просто да си дадат парите и някой да ги открадне“, добави бизнесменът.

„Надявам се да победим и да зарадваме нашите привърженици и хората, които искат да има български футболен клуб и напролет“, пожела си Кирил Домусчиев пред Беновска.

Вашият коментар