Дори в тежка криза, България показа на С.Македония кой е Шефа!

Начало » Дори в тежка криза, България показа на С.Македония кой е Шефа!
Лига на нациите
Gulliver photos/Getty images

България победи с 1:0 като гост Северна Македония в последен мач от Лигата на нациите, след който се нареди на второ място в крайното класиране след Грузия.

Мачът започна с грозно освиркване на българския химн от близо 20 000 зомбирани привърженици на домакините, което сякаш от самото начало мотивира до безкрай играчите на Младен Кръстаич. През целия мач северномакедонците играха агресивно, грубо и дори нагло, като не показаха почти нищо футболно през 90-те минути.

В 14-ата минута техен играч влезе остро и за щастие не контузи български футболист, но интервенцията се оказа достатъчно сериозна за рефера да покаже директен червен картон. До края на първата част играта беше по-скоро нервна, отколкото качествена.

Малко след подновяването на играта Десподов се озова на стрелкова позиция и не сбърка – 0:1. България можеше да съжалява, че не вкара още поне на два пъти и така да даде шанс на съперника да си мисли, че може да излезе с нещо по-различно от поражение от терена.

В края домакините натиснаха, но без успех, а нервите им се изпънаха до край и предизвикаха няколко мелета, след които бяха пожалени от ново изгонване. Така България спечели първи успех като гост от 2018 г. насам и се спаси от унижението да попадне в пета урна на жребия за Евро 2024.