Доцент Юлиян Карабиберов прави Колеж за кондиционни треньори

2010-09-10 08:27:00

Доц. Юлиян Карабиберов основа първия колеж, който дава диплома за професията фитнес инструктор и за треньори по кондиционна подготовка. Професионален колеж по спорт „Биофит" вече приема първите си кандидати за двете специалности. Карабиберов е преподавател към катедра Лека атлетика в Национална спортна академия „Васил Левски" от 30 години и въвежда в България американската система за фитнес подготовка C.O.R.F.I.T.

Карабиберов има опит с кондиционна дейност с елитни състезатели. Той отговаряше за физическата подготовка на националния отбор по волейбол преди Олимпийските игри в Пекин, както и на волейболния Левски.

Групите за обучение в новия колеж ще бъдат по не повече от 30 човека. Обучението е двегодишно започва от 14 октомври. Записването е до 20 септември. Тази година ще се въведе само задочна форма на обучение, която ще струва о 1200 лв. на година.

Лектори ще бъдат двукратният олимпийски шампион в борбата Петър Киров, Иван Абаджиев, Румяна Нейкова, Пламен Константинов, Мария Гроздева, Чавдар Велинов и други.

Интервю с доц. Юлиян Карабиберов тук

Вашият коментар