Дунав остава "на системи"

2011-02-17 13:11:00

Пак отложиха фалирането на клуба, ръководството хвърли оставка

В Русе правят и невъзможното, за да запазят футболния Дунав и упорито отказват да изключат животоспасяващите го "системи" и да обявят фалита му.

"Преговарям с хора с финансови възможности и добри познания във футбола. Те са готови да инвестират и да спасят отбора, ако Русе им подаде ръка", заяви шефът на местния БФС Димитър Димитров-Кулеманса, цитиран от "7 дни спорт".

Според него нещата ще се изяснят днес, но шансът Дунав да бъде спасен става все по-голям. В понеделник шефът на УС на клуба Стойне Стойнев заяви, че е готов веднага да се оттегли, ако се появи мераклия да финансира Дунав. Според него, за да може отборът да доиграе сезона, са нужни около 300 000 лв.

"Тренираме, засега никой нищо не ми е казал, а и това не е моя работа. Аз трябва само да водя подготовката на футболистите", призна треньорът Мирослав Миронов.

В същото време председателят на УС на ФК Дунав Стойне Стойнев подаде днес оставкад. Заедно с него си тръгват и членовете на екипа му Йордан Ангелов и Мирослав Нанков. Като причина за оставката Стойнев посочи, че не са срещнали разбиране за идеите си да въведат европейски модел на управление в клуба и подкрепа от бизнеса и местната власт.

"Не сме ние, които сме създали ФК Дунав, за да го ликвидираме", каза Стойнев и допълни, че никой от футболистите няма да бъде освободен.

Вашият коментар