Дунав пак пред умирачка

2011-02-14 17:45:00

В Русе чакат чудо до четвъртък, после всеки си хваща пътя

Славният навремето русенски Дунав пак е пред закриване. Преди няколко месеца той беше изваден от "изкуствената кома" буквално в последния момент, след това се появи неизвестен до тогава руски бизнесмен, но клубът така и не беше купен.

"Ако до сряда не се появи някой, който да купи клуба, в четвъртък нотариус ще освободи футболистите, за да си търсят нови отбори", съобщи треньорът на русенския тим Мирослав Миронов, който добави че все още вярва в чудото.

За състезателите обаче ще настъпят тежки дни, тъй като само след две седмици започва пролетния полусезон, отборите у нас вече са окомплектовали селекциите си и за нови попълнения място едва ли ще има.

Дунав пък е на "хемодиализа" вече над 15 години. След като изпадна от А група с настъпването на демокрацията, светъл лъч надежда имаше единствено с идването на строителния предприемач Димитър Барбуков в средата на 90-те. След като не се завърна в А група, отборът изпадна до В, фалира, създаде се наново, но нито веднъж за тези вече близо две десетилетия не се намери някой в Русе, който да му осигури стабилност.

От Източната Б група вече се отказа Равда, финансови проблеми имат по-голямата част от останалите клубове.

Вашият коментар