Дълбаем уверено дъното на дъното

Начало » Дълбаем уверено дъното на дъното

Националният отбор преди мачОтборът на България изигра пореден безобразно слаб мач и логично загуби с 0:2 от състава на Финландия, макар и в напълно безсмисления и ненужен турнир Лига на нациите.

Дерменджиев започна с цели осем промени в сравнение с проваления експеримент преди няколко дни, в който тимът стартира с четирима от Лудогорец и завърши с шестима. Този път на терена беше само Недялков, който обаче беше най-слабото звено в състава.

Преди почивката дебютантът Мартин Луков спаси на два пъти България след две опасности на домакините, дошли от десния фланг на атаката им. След това Десподов отправи удар, но стражът на Финландия също спаси.

В 52-ата минута Робърт Тейлър вкара отблизо след като Недялков проспа центриране, играч на Суоми подаде на съотборник и голът беше налице.

15 минути по-късно защитата отново не беше на мястото си и резервата Йенсен вкара за 2:0, като този път и Луков можеше да се намеси по-добре.

Оставащите минути до края бяха вероятно едни от най-жалките в историята на националния отбор. Тотална безпомощност в предни позиции, комични отигравания, пълна липса на идея и елементарна мисъл как да се стигне до вратата. Падението се подсилваше от поведението на финландците, които спокойно даваха възможност на гостите си да разиграват и откровено се забавляваха на неумението им, наказвайки ги със светкавични контри, в които им трябваше само малко повече мотивация, за да увеличат аванса си.