Дървета превзеха "Армията"

2010-07-23 15:23:00

"И на камъните растат дървета" е заглавието на едни стар руски филм. Ако привържениците на ЦСКА не са го гледали, то тези дни имат възможността съвсем безплатно да се насладят на българската му версия и то на живо, на любимия им стадион "Българска армия".

За съжаление абсурдната картинка не е декор от въпросния филм, а реалност. Запустялото съоръжение се сдоби с нови наематели – дървета, пуснали корени между седалките на зрителите. Което пък е съвсем логичното, заради местонахождението на стадиона – Борисовата градина. И пълната неяснота около настоящото му и бъдещо стопанисване.

В края на месеца изтича договорът на ЦСКА, който е уникален за България. "Червените" са единствените, които плащат наем за своето игрище, а останалите са получили всичко даром, включително и държавна собственост.

ЦСКА води преговори с министерството на спорта за получаването на стадион "Българска армия" на концесия. Президентът на червените Димитър Борисов вече няколко пъти се е среща с министър Нейков, но усилията му са безрезултатни.

Първоначално в медийното пространство се появиха информации, че ръководството на "червените" се е договорило да вземе стадиона на концесия за 20 години. По-късно дойде и опровержение от министерството. От спортното ведомство не са склонни на преговори, докато от клуба не си платят задълженията от над 2 млн. лева към държавата. Финансовият проблем и отчайващото състояние на съоръжението е причина, през сезон 2010/11, "червените" да се подвизават на съседния стадион – националния "Васил Левски".

Вашият коментар