Европейски шампион ще играе в Черноморец

2011-01-15 10:13:00

Савио Нсереко е струвал колкото трима Гара Дембеле плюс Спас Делев само преди годинa

Черноморец хвърля трансферната бомба на зимата, след като въпреки приказките за криза привлече угандийския младок Савио Нсереко, който е собственост на Фиорентина, пише "Тема спорт".

Ударът става още по-голям след уточнението, че Нсереко е израснал в Германия и Италия и има мачове за националния отбор на Федералната република до 19 години, с който е и европейски шампион. В момента обаче от Уганда правят постъпки пред ФИФА да вземат таланта в своята представителна селекция.

Като юноша Савио започва кариерата си в школата на Мюнхен 1860. Още на 16 обаче се премества в академията на италианския Бреша. Там се подвизава между 2006-а и 2009-а, като особено последната е много силна за него.

Талантът му е забелязан в Англия и логично идва трансферът във Висшата лига – в Уест Хем, и то срещу 9 милиона паунда. Следващата спирка в кариерата му е Фиорентина, където обаче не успява да се наложи. В последната година играе под наем в Болоня, а след това в родния си Мюнхен 1860.

Заради финансовите проблеми там обаче решава да напусне, а преди дни ръководството на флорентинците се е споразумяло с Черноморец да го пусне на "Лазур" под наем.

Савио е само на 22 години и според мнозина продължава да бъде един от обещаващите таланти в германския футбол.

Нсереко се подвизава еднакво добре и зад нападателя, и като крило. Очаква се в Черноморец Антон Велков да го използва именно на втория пост. Не е тайна, че още при предшественика на Велков – Красимир Балъков, бургазлии изпитваха остра нужда от бързи, технични и изобретателни изпълнители по фланговете и това бе неколкократно повторено и от самия Бала, добавя още изданието.

Вашият коментар