Едно от лицата на провала отговори на легендата Бербатов

Начало » Едно от лицата на провала отговори на легендата Бербатов

Венцеслав СтефановПрезидентът на аутсайдера Славия и дългогодишен член на Изпълкома на тотално провалилия се БФС Венцеслав Стефанов за пореден път отправи остри думи към Димитър Бербатов, който онзиден не му спести доста истини.

„Един човек, който само говори от първо лице единствено число: „Аз съм лицето на промяната“. Но за да си такъв, трябва да си допринесъл нещо за развитието на футбола. Дал ли си един лев за футбола, след като той ти е дал толкова много. Ако можеш да го направиш, построй един стадион, за да се развиват деца. Да имат условия, за да тренират. Както повечето от големите ни играчи от 94-ата година сега или са треньори, или работят за възраждането на футбола“, заяви пред Блиц Стефанов.

„Той иска директно да стане президент на БФС, само защото е Димитър Бербатов (по подобен начин в БФС влезе Борислав Михайлов – б.р.). Далеч е от истината, но му желая само доброто. Дано някога и той да стигне до кокала, както сам го нарича. Сигурно мисли, че става дума за финансови доходи, които неправомерно може да се изразходват, но за всичките години във футбола ние не сме мислили за подобни неща.

Сега изглежда искаше да прескочи правилата. Почти насила го накараха да работи в Етър, тъй като искаше да учи за по-голям лиценз, само защото се казва Димитър Бербатов. Не може така. През цялото време съм твърдял и защитавал идеята, че в българския футбол всичко трябва да е стриктно. Кокалите да ги ядат някои други. Ако искаме България да е на картата на футболния небосклон, трябва да работим правилно и да залагаме на условията за развитие на младите и на аматьорския футбол“, каза още Стефанов.