Ексклузивно: Костадинов псувал титаните, плашел с оставка

2010-10-27 16:36:00

Емо беснял, че в клуба не го броят за жив дни преди да го уволнят

 

Уволненият от ЦСКА Емил Костадинов е имал жесток скандал с босовете от "Титан", треньора Йовановски и хора от спортно-техническия щаб броени дни преди да бъде натирен, научи bgfootball.com. Уж водещият се директор на "червените" е побеснял, че в клуба не го броят за жив. Всички го прескачали, не зачитали позицията му, изобщо не се допитвали до него, а дори целенасочено вършили всичко зад гърба му.

Капката, довела до преливане на чашата била малка, но достатъчна за голяма драма. От армейския клуб с "много вожд и малко индианец" решили да сменят датата за мача си с Калиакра от 10-ия кръг в "А" група. Обадили се на кмета на Каварна и бос на Калиакра Цонко Цонев. Свързали се и с Pro.bg, която бе заложила в програмата си пряко предаване на двубоя. Обяснили, че искали да изместят срещата с ден по-рано – на 16 октомври, вместо на 17-и. Но "забравили" да попитат Костадинов или дори да го уведомят за тези действия. Кметъла Цонко и телевизионерите отрязали категорично "червените" титани за промяна. Но поредните действия зад гърба на Екзекутора на Франция вече били факт. Изкарали го извън нерви. Коща бил готов да екзекутира всички в ЦСКА, които не го зачитат.

По това време Коща бе с националния отбор в Турция за контролата със Саудитска Арабия по покана на бившия му съотборник Лотар Матеус. Непосредствено преди срещата Емо провел няколко телефонни разговора с титаните, треньора и други "червени" вождове. Сипел огън и жупел. Нееднократно теглил майни на шефове и тогавашни подчинени. Близо половин час крещял като обезумял. Заплашил, че ще си подаде оставката и ще се махне. Разпрата стигнала дотам, че дори обвинил служители за безумни трансфери, като този на Иван Бандаловски.
Впоследствие Коща се зарекъл, че ще стои до края на евромачовете на ЦСКА, след което ще се оттегли от бутафорния директорски пост. Неотложеният мач с Калиакра обаче завърши с пагубното 0:0, за което "червените" дори трябва да са доволни. 4 дни по-късно последва и крахът в Лига Европа – 0:2, трета загуба в групите и уво за Емо и Гьоре.

Тогава Костадинов си призна и публично, че не му е дадена власт в отбора. "Трябва да се вземат кардинални решения. Не съвсем пълно право ми е дадено. Просто има неща, за които трябва да се довериш на човека. Ако не се довериш просто не може да очакваш и да изискваш чудеса. Моята идея бе отборът да има перспектива за 2-3 годишен период", каза обиденият от отношението към него емблематичен футболист за ЦСКА и България.

Вашият коментар