Емил Наков започна работа в Пирин

2010-10-01 13:18:00

Новият началник обеща здрава работа, контрол и развитие на младежката школа

 

Подготвяната от няколко дни промяна в администрацията на Пирин Благоевград от днес е факт. Новият изпълнителен директор на "орлетата" е Емил Наков.

Той е три пъти носител на бронзов медал от шампионата (като шеф във Велбъжд Кюстендил), шампион с Локомотив Пловдив, носител на Суперкупата и веднъж финалист за Купата. Наков беше представен от председателя на УС на АД-то към футболния клуб Кирил Ваклинов, който изрази надежда, че с опита си функционерът ще помогне много на клуба.

"Знаете, че при нас нещата винаги са били на кантар – нито много богати, нито в бедствено положение. Надяваме се Емил Наков да стегне клуба организационно и да постигне нови успехи

"Да попаднеш на тази позиция в клуб като Пирин е предизвикателство, но преди всичко – отговорност. Много съм благодарен за оказаното ми доверие. Пристигам в Мека-та на футбола в България. Пирин е познат като люпилня на таланти, която захранва родния футбола дълги години", каза Наков, който добави, че има визия как да подобри нещата в клуба.

"Приоритет за мен е дългосрочната програма и стратегия. Не обичам да работя "на парче". Прекрасно е, че в Благоевград има хора, който инвестират в спорта. Новият терен е доказателство за това. Няма да е лесно, но с общи усилия ще се справим. За мен награда ще са добрите резултати, не финансовите стимули. В настоящите условия и до момента Пирин се справя добре – лампите светят, а не навсякъде е така. Резултатите на отбора ги определям като отлични", допълни Наков.

 

"Особено важна е ДЮШ, където трябва да се работи внимателно и в перспектива. Представителният тим ще излиза винаги за победа. Тото при нас няма да се играе. Начини за контрол има, но аз вярвам, че момчетата няма да ме принудят да ги вкарвам в действие", завърши новият началник.

 

Още по темата

Вашият коментар