Ерата „Абрамович“ в Челси приключи

Начало » Ерата „Абрамович“ в Челси приключи
Челси
Снимка: ФК Челси

Собственикът на Челси Роман Абрамович излезе със съобщение относно собствеността на клуба.

„По време на почти двайсетте години, в които съм собственик на Челси, винаги съм смятал, че съм бил пазител на клуба, чиято работа е била да гарантира, че ние сме успешен клуб като днес, както и да надграждаме за бъдещето, като в същото време играем положителна роля в нашата общност. Винаги съм взимал решенията в най-добрия интерес на клуба. Оставам отдаден на тези ценности“, се казва в част от съобщението на Абрамович, публикувано в официалния сайт на „сините“.

„Именно поради тази причина възлагам управлението и грижите на клуба на благотворителната фондация на Челси. Смятам, че в момента те са в най-добра позиция, за да да се грижат за интересите на клуба, играчите, персонала и феновете“, пише още Абрамович.

По всичко личи, че решението на Абрамович е продиктувано от санкциите, които търпи Русия за войната в Украйна. САЩ и Европейският съюз наложиха сериозни забрани за именити руски бизнесмени, като част от партиите в Англия смятат, че на тях, включително и на Абрамович, трябва да им бъде забранено да пребивават на територията на Великобритания.