Жерар Улие стана треньор на Стилиян Петров

2010-09-09 13:29:00

Бившият мениджър на Ливълпул пое поста в Астън Вила и беше представен от новия си клуб на медиите

Бившият мениджър на Ливърпул и някогашен национален селекционер на Франция Жерар Улие беше представен късно снощи като нов наставник на английския елитен клуб Астън Вила, където играе и българският национален състезател Стилиян Петров.

63-годишният французин наследява поста на Мартин О`Нийл, който напусна дни преди началото на новото първенство през август, допълва БТА.

"Много съм щастлив и в същото време горд да работя в отбор като Астън Вила. За мене беше трудно да взема решението да напусна работата си във Френската федерация по футбол, но съм доволен, че отново ще бъда на терена като клубен треньор.

Астън Вила е клуб с историческо значение и един от големите английски клубове, каза Улие. Улие работи в Ливърпул от 1998 до 2004 г., като в този период спечели пет купи за клуба, включително и купата на УЕФА.

Изпълнителният директор на Астън Вила Пол Фокнър обяви, че на фона на останалите кандидати, които са разглеждани от Борда, визитката на Жерар Улие е била без всякаква конкуренция.

"Един от критериите, по който избирахме мениджър, беше идеята да имаме човек с идентичност. Мисля, че Жерар Улие е правилният избор, добави Фокнър

Вашият коментар