Жоазиньо: Бих играл за България

2010-10-08 16:07:00

Би било интересно предложение и чест за мен, споделя бразилското крило на Левски

Един от най-силните футболисти на Левски през този сезон Жоао Натаилтон Рамос дос Сантос, по известен сред феновете в България като Жоазиньо, бе любезен да отговори на въпросите, които "сините" привърженици отправиха към него, чрез официалния сайт на клуба.

Жо, ако можеш да избираш, в кое първенство би играл?
За мен най-силните първенства са английското и испанското. Ако мога да избирам, бих искал да играя в един от тези два шампионата.

Имаш ли някакъв специален ритуал, който спазваш преди мач?
Единственото, което правя преди мач, е да се помоля малко на Господ, за да помогне както на мен така и на целия отбор, да имаме късмет и да сме здрави.

Какво би избрал – да останеш в Левски и да участваш всяка година в евротурнирите или да отидеш в клуб от по-силно първенство, където няма да играеш в Европа, но пък ще взимаш повече пари?
Ще отговоря така – имам договор с Левски за още две години и искам да дам всичко от себе си за този отбор, защото и той ми даде много. Ако клубът прецени, че е дошъл моментът, в който трябва да бъда продаден, бих искал да отида в отбор, който да е добър и да се бори за високи цели и отличия. Относно парите мога да кажа, че те не дават щастие и не са единственото, което е важно за мен.

Наслаждаваш ли се на престоя си в Левски и какво би казал за още един договор от четири години?
Наистина съм щастлив в Левски и получавам нужното уважение и респект от всички и се развивам по правилния начин. За един такъв нов договор не всичко зависи от мен. Ако дойде едно такова предложение от спортния директор, защо не.

Би ли приел да играеш за националния тим на България в случай, че бъдеш повикан?
За мен най-важното за момента е да играя за Левски. Нямам български паспорт. Но пък би било интересно предложение и чест за мен да играя за друга държава, в случая България.

Какво очакваш да постигне Левски в Лига Европа?
Ако продължаваме да работим здраво и усърдно и да показваме същата концентрация, както срещу Гент, защо да не продължим напред. Ние сме длъжни да работим и го искаме, за да се получи.

Защо Левски не успя да победи Сливен?
До 20-та минута не стояхме добре, но след това наложихме нашия стил на игра. Успяхме да покажем, че сме по-добрият отбор, вкарахме и гол, за съжаление и аз изпуснах чисто положение, моите съотборници също пропуснаха няколко шанса, за да си направим мача лесен. След това, за жалост, получихме нелепо попадение в нашата врата и логично домакините се върнаха в защита, което ни затрудни да вкараме втори гол.

Какво очакваш от мача с Пирин?
Срещу Пирин имаме всички шансове да постигнем победа. Те са интересен отбор, който винаги е играл срещу Левски на предела на възможностите си. От нас се иска да играем концентрирано, както в повечето мачове от този сезон, за да можем да спечелим победата.

Защо Левски загуби с голям резултат в Лисабон?
Определено мога да кажа, че има разлика в класите на Спортинг и Левски, като футболисти, като отбор, клуб и организация. Наистина Спортинг е един много добър отбор. В същото време не можем да се оправдаваме само с тези факти, не се представихме по начина, по който играхме срещу Гент. Съвсем нормално е да има доста критики към нас и ние самите да сме критични към нашите изяви. От друга страна мога да кажа, че може би бе нормално да загубим в Лисабон, но тежкото в случая е големия резултат. Не мисля, че това 5:0 е реалното изражение на разликата в класите.

В Спортинг играят няколко бразилски футболисти. Поздравихте ли се след мача?
Успях да се видя с Лиедсон, който познавам лично, както и с неговия мениджър, с който сме лични приятели.

Колко деца би искал да имаш?
Две – момче и момиче.

Вашият коментар