Жоазиньо: Сърцето ми остава в Левски, аз отивам в Русия

2011-01-30 19:52:00

Заминавам на по-сериозна витрина от България, обяви бразилецът на раздяла

 

Бързоногото крило Жоазиньо официално призна за раздялата с Левски. Бразилецът израстна на "Герена", но утре напуска, за да премине във ФК Краснодар.

 

"Всички знаят, че руският шампионат е на различно ниво от българския. С тези думи не искам да обиждам първенството, в което съм играл толкова години. Наистина обаче Русия е по-сериозна витрина, през която могат да те видят най-големите. Едно от Топ първенствата в Европа. Обръща се повече внимание на този шампионат. Да, няма да бъда в отбор, който да се бори за титлата, както с Левски, но това е следваща стъпка към по-добро бъдеще. Все пак съм още млад и там има повече хора, които могат да ме забележат. Изключително много се надявам да вляза в същия ритъм и да се аклиматизирам така, както в Левски. Не искам да говоря и коментирам финансите. Съвсем нормално е като преминаваш в нов клуб финансовите параметри да са по-добри. Това ще ми даде възможност да помагам повече на семейството си и да имам спокойствие от лична гледна точка. Не смятам парите за най-важното, а това че наистина се развивам в правилната посока", заяви Жо на раздяла.

 

"Дали с мен или без мен Левски ще продължава да си гони целите и да ги постига. Ако е без мен, то искам да се знае, че сърцето ми и мислите ми ще са насочени към Левски и ще изживявам с тях всичко. Иначе според програмата на втория полусезон, имайки предвид, че няма да има 30 мача и двубои в Европа, Левски ще влезе в по-добър ритъм. Ще се намали умората и напрежнието в тима. Отборът има големи шансове да осъществи целите си – титла и купа на България. Като качества Левски наистина е най-добър в България", добави бразилецът.

Вашият коментар