Забъркаха шампион в скандал с уредени мачове (видео)

2010-11-16 12:51:00

Писмо от анонимен подател уверява, че първенецът от 1991 година – Етър уредил мача си с Криводол

 

Темата с нередовните мачове в родния футбол продължава да се задълбочава. Спортал публикува писмо на играч от Ботев Криводол, в което се твърди, че играчите на тима са продали мача си срещу устремилия се към А група състав на Етър Велико Търново.

Писмото е анонимно, но става ясно, че е от млад футболист. В него обаче за пореден път няма нищо конкретно – нито имена, нито суми. Обичайните заподозрени са пак тук – отбор с амбиции, отбор без амбиции, но закъсал за пари, опитни играчи срещу млади играчи, съдии в схемата. В случая обаче не става сума за черно тото и залагания, а за класиране в групата.

Не се знае дали подобен документ има юридическа тежест и дали може да се използва в разследване, тъй като на практика може да се пусне от всеки, дори и от съперник на някой от засегнатите отбори. Спортал публикува писмото, което BGfootball.com препечатва без корекции:

Aз съм футболист на ФК Ботев (Криводол) и се свързвам с вас, рискувайки кариерата и дори здравето си, за да съобщя за поредното порно и поредната стъпка надолу, която направи футболът в България. В момента по телевизията се говори много за уреждането на мачове и подобни скандали, но докато всички говорят, тези неща продължават да се случват с пълна сила! На срещата от първенството на "Б" група между Ботев и отбора на Етър (Велико Търново), играна тази събота и завършила 2:1 за Етър, пред очите ни се случи точно това уреждане и дребни игрички, срещу които толкова уж се борят ръководителите на футбола ни! Хората, които следят "Б" група, знаят, че в Ботев нещата не са добре финансово и ние като футболисти изпитваме сериозни трудности не само да си вършим работата, но и да връзваме двата края. От отбора на Етър решиха да използват това и в деня преди мача техен представител предложи значителни суми на някои от по-опитните футболисти в нашия отбор, които за съжаление след мача разбрахме, че са били приети. Хора от нашия щаб също са били наясно и въпреки че по-младите момчета в отбора дадохме всичко от себе си на терена, просто нямаше как да спечелим мача 7 срещу 11!

Когато разбрахме за случката, си поговорихме и направо ни беше обяснено, че Етър влиза в "А" група на всяка цена и ако не сме взели парите, пак щяхме да загубим, защото дори съдиите са били инструктирани как трябва да завърши мачът! Аз лично вярвам, че трябва да има честна игра и в момента ме е срам да гледам въпросните хора от отбора в очите, но няма да мълча защото ако наистина хората, които говорят че уговарянията ще бъдат разкрити, си свършат работата, и аз ще бъда въвлечен в помията.

Надявам се да се даде гласност за това, което става в по-долните дивизии и да спре съсипването на играта, защото скоро момчета като мен няма да искат да се занимават с футбол изобщо! Тъй като не съм мишка, много ми се иска да се подпиша с името си, но не мога да поема този риск, защото знам на какво са способни някои хора, ако ги настъпиш по мазола.

От един истински футболист

Видеокадри от въпросната среща

Вашият коментар