Западна Б група, 17 кръг (обзор)

2011-02-27 10:28:00

Ботев не изпусна парата, Своге абдикира от борбата за елита

Eдва три мача се играха вчера в Западната Б група. От общо пет, един беше отложен заради снега, който изненада домакините от Етрополе, а Ком Миньор не отиде в Симитли, тъй като не разполага с… отбор.

В Своге, Вихрен Сандански спечели с 2:1 и ако домакините от Спортист са имали някакви дори и нах-малки мераци за атака на А група, би трябвало вече да ги оставят за следващия сезон. Победното попадение за Вихрен падна в 92-та минута, когато автор на гола стана новото попълнение Русков. Първото полувреме беше скучно. През втората част Станкев откри за Вихрен. След това Младен Стоев – Маджо изравни.

Лидерът Ботев Враца увеличи аванса си на върха, след като спечели с 1:0 като домакин на Пирин ГД. Голмайстор 20 минути преди края беше Кирил Михайлов. Врачани са с още две точки по-близо до елита, след като конкурента им Етър се провали в Микрево.

"Виолетовите" не успяха да спечелят срещу Малеш в равностоен мач, в който над всички бяха двамата вртатари – Васко Василев – Дзоф на домакините и Марко Карканджо на Етър. След мача и от двете страни заявиха, че подялбата на точките е логична, но е можело цифровото изражение да е различно.

Враца води с 33 точки, а Етър са с 28. Своге можеха да влязат в зона "плейоф" при победа, но сега са трети с 27 точки.

В дъното са Криводол и сигурния изпадащ Ком Миньор.

Днес играят Банско и Бяла слатина.

Вашият коментар